Felvétel menete

Nyomtatás

Klinikai betegtájékoztató a felvétel módjáról

Tisztelt Betegünk! Tisztelt Hölgyem / Uram!

Az új egészségügyi törvény értelmében részletes tájékoztatást nyújtunk Önnek a klinikai felvétel módjáról. Kérjük, figyelmesen olvassa el tájékoztatónkat! Kérdéseivel bizalommal fordulhat kezelőorvosához és az osztályos nővérekhez.

1. Sürgős okból történő felvétel esetén betegségéről, a szükséges vizsgálatokról valamint a szükséges beavatkozásokról Ön és hozzátartozója a felvilágosítást megkapja. Sürgős beavatkozás esetén legtöbbször rövid idő áll rendelkezésére ahhoz, hogy döntését meghozza, de kérdéseivel bátran fordulhat az ügyeletes kezelőorvoshoz.
(Életmentő műtét esetén beleegyezésre nincs szükség!)

2. Előjegyzés alapján történő műtét vagy beavatkozás esetén az Ön betegségéről, sérüléséről valamint tervezett kezeléséről szóbeli felvilágosítást kap. Ennek alapján közös megegyezéssel döntünk az Ön számára legkedvezőbb kezelésről, ellátásról, műtétről.

3. A klinikai felvétel előtt mit kell tennie?
Amennyiben egészségi állapotában változás következik be, pl. láz, meghűléses tünetek, bőrkiütés, nőbetegek esetében menstruáció, valamint a tervezett műtéti területen valamilyen bőrelváltozás lép fel, kérjük, jelentkezzen személyesen vagy telefonon az Önt előjegyző osztályon.

4. A kórházi felvétel napján hozza magával:

  • személyi igazolványát,
  • lakcímkártyáját,
  • betegbiztosítási (TAJ-)kártyáját,
  • a rendszeresen szedett gyógyszerek listáját,
  • a rendszeresen szedett különleges gyógyszereit, fogamzásgátló tablettáit,
  • tisztálkodási felszerelést, evőeszközt, papucsot, pizsamát.

5. Értéktárgyait ne hozza magával! Sürgős esetekben értékeit (ékszer, pénz, nagy értékű eszköz stb.) hozzátartozóinak adja át, vagy kérésére átmenetileg páncélszekrényben helyezzük el. A kórteremben tartott értéktárgyakért felelősséget vállalni nem tudunk.